9 verbeterstrategieën om
van je shiatsupraktijk
een succes te maken.

Een volgeboekte praktijk
heb je niet zomaar vanzelf

Niet elke shiatsu-beoefenaar in Nederland heeft een succesvolle professionele praktijk. Het tegendeel lijkt waar. Op de website van de Shiatsu Vereniging Nederland staan bijvoorbeeld maar 89 professioneel therapeuten geregistreerd, terwijl er volgens Bart Bloemers, oprichter van shiatsuplatform.nl in Nederland naar schatting zo’n drieduizend shiatsu-behandelaars actief zijn. En er komen per jaar zo’n 150 afstudeerders bij.

De ene behandelpraktijk ‘draait’ beter dan de andere. En misschien kijk jij soms wel eens met een scheef oog naar die collega met haar volgeboekte praktijk. Jij hebt dezelfde opleiding gehad. In elk geval zeker niet minder. Maar zij kan het zich zelfs permitteren om klanten af te wijzen, en, eerlijk gezegd, jij niet.

Natuurlijk gun je je collega het succes van harte. Maar toch. Hoe kan je je eigen praktijk laten bloeien? Hoe doe je dat?

Workshop: marketing voor je shiatsu-praktijk

Tijdens mijn workshop op de Shiatsu Proeverij (tickets) laat ik je zien waar het vaak mis gaat. En hoe het ook kan. We bespreken drie praktijkvragen waar veel entrepreneurs mee zitten. Waarschijnlijk heb je jezelf de volgende vragen ook wel gesteld?

  • Hoe kom ik aan (nieuwe) klanten?
  • Hoe hou ik mijn klanten vast?
  • Hoe zorg ik ervoor dat dit alles een beetje rendabel is en blijft?

Ik laat je negen strategieën proeven die grote, maar ook kleine ondernemers laten groeien. Kom ook: ik kijk er naar uit je te ontmoeten.

Shiatsu Proeverij 2019

za 02 maart 2019 / vanaf 10:00 uur

De Shiatsu Proeverij is een dag voor en door alle shiatsu-liefhebbers, met diverse inspirerende workshops en korte lezingen.
Omdat we shiatsu meer bekendheid willen geven in Nederland organiseren we samen dit evenement waar shiatsu centraal staat en liefhebbers elkaar kunnen ontmoeten om kennis te delen, te verbinden en elkaar te inspireren.

www.shiatsuplatform.nl/proeverij

Tickets

Tickets bestel je hier

Locatie

De Duif & Amstelkerk
Prinsengracht 756
1017 LD Amsterdam

Hou je niet van marketing?

Ik ook niet. Maar ook weer wel. Het ligt eraan. In een ideale wereld zou de kwaliteit van je werk voldoende moeten zijn om genoeg werk te hebben. Je bent een professional, en het komt uit een goed hart, tenslotte. Je houdt van authenticiteit en niet van bullshit. Maar soms blijven de gewenste klanten weg en is het tijd om te bedenken wat dan te doen. Het gaat blijkbaar niet vanzelf.
Dit was in elk geval voor mij de aanleiding om op zoek te gaan naar kennis. Dus ik lees, kijk en klik met regelmaat, en kom vaak praktische ideeën tegen die ook voor jou handig kunnen zijn. Misschien weet je het al. Waarschijnlijk niet. Schrijf je in, en ik stuur je wekelijks een Mailtje op Maandag.

Leer van anderen

Als ondernemende professional vergelijken wij ons misschien niet snel met merken als Apple, Starbucks of Google. Beetje ver van je bed, misschien. Toch is er veel te leren van hun succes – en ook van de foutjes van dit soort ondernemingen. Als je het maar weer terugvertaalt naar je eigen schaal, budget en cultuur.

Er is enorm veel business- en marketingliteratuur, en het is, laten we zeggen, niet allemaal even bijzonder. Gelukkig lees ik snel en graag. In mijn Mailtje op Maandag maak ik je deelgenoot van de lessen die ik trek uit de schrijfsels die ik wel de moeite waard vind. In korte stukjes. Simpelweg omdat ik het handig of opvallend vind, of dat het mij een inzicht verschaft. Hopelijk heb jij er ook wat aan.

Mailtje op Maandag

Over marketing en meer. Voor mensen die niet persé van marketing houden maar wel van klanten. Over wat ik lees. Waar jij iets aan hebt. Is het niet jouw ding, schrijf je je gewoon weer uit. No sweat.